2007-04-25

Rodos bedarbiu tureciau nelikt

2007-04-24

Antradienis, visa energija nukreipta į darbų paiešką. Į skelbimus jau kurį laiką neatsiliepinėju, nes tiesiog pasimečiau, kuri agentūra ką man siūlo. Iš pat ryto skambina agentė, sako tu patikai vieniems klientams, kuriems nusiunčiau tavo CV. Įmonė centriniam Leeds, labai didelė ir žinoma, market leader, etc., vien žo, tuoj jie tau atsiųs link'ą į online testą. Ok, lekiu į centrą, email jau atėjęs, pasijungiu prie platformos, pradedam !, perskaitau pirmą klausimą, nė velnio nesuprantu ( kažkas apie WeakHashMap ), sumaigau atsitiktinai, spaudžiu 'Next', ir nieko..., hmm, kažkokios Javascript bėdos, neveikia... Rašau meilus agentei ir tam, kuris atsiuntė link'ą ir bėgu namo. 15:30 turi skambinti į namų telefoną ir daryti interviu. Bebėgant agentė skambina, sako labai urgent, nes ketvirtadieni jie nori daryti interviu, testą būtina atlikti šiandien. Ok, pakeliui užlekiu į kitą kavinę, pabandysiu laimę čia. O, čia veikia, ok, testas: 42 klausimai, visi kaip vienas vriedni. Pačioj pradžioj skaičiau instrukcijas kad testas prisitaikantis prie tavo lygmens, ty jei blogai atsakinėji, turėtų duoti lengvesnius klausimus. Nesulaukiau aš tų lengvų klausimų, bet atsakinėjau tai tragiškai. Pvz buvo klausimas stilium: “kokius komandos 'keytool' reikėtų vartoti atveju A”. Oho. Beje, tipo negalima naudoti interneto, javascriptas gaudo visus click'us, pelės judesius etc, praras focus'a ir nutrauks testą. Dauguma klausimų tokie enciklopediniai, o jei ne enciklopediniai, tai labai labai sunkūs. Dažniausiai duoda kodą, ir pasakyk ką jis veiks. Nė vieno klausimo nebuvo trivialaus, kad galėtum atsakyt garantuotai, visada koks kabliukas. Na vienžo, testas tikrai sunkus, praskip'inau gal 8 klausimus iš 42'ų..., nekas.

Parašau agentei laišką, biški paverkiu ir namo, laukia telefoninis interviu. Interviu visai neidomus – klausė daugmaž to paties, ko klausia agentai. Ko atvažiavai, ką veikei praėjusioj kompanijoj, biški papasakojo ką daro. Šiaip šita įmonė nebloga, irgi nemaža - didelės grupės narė, plius įsikūrus netoli mano miesto. Tik rolė biški nepatinka, daugmaž didelių aplikacijų Support. Tiesa daug kartų kartojo, kad reikia gero “Problem solving”, ir jie supranta, kad tai yra labai sunki pozicija, tad atsidėkos tikrai dosniai :). Iš tiesų, jei pamenu, jie siūlo pradžiai tikrai neblogą algą. Na, pažadėjo rytoj 10:00 atsiųst online testą( panašu kad be online testų čia nė žingsnio).

Po 10 minučių vėl skambina agentė dėl šiandien laikyto testo ( čia tai greitai ). Tipo rezultatai neblogi, aukščiau vidurkio, jie patenkinti. Sekantis žingsnis, už 10 minučių paskambins agentas iš kitos agentūros, kuri ir praveda pačią atranką.. ( idomiai čia ). Ok, skambina kitas agentas, vėl standartiniai klausimai, ką veiki, etc, paklausinėjo apie testą, na, ir papasakojo apie įmonę. Vardų neatskleisiu, bet pasak agento – viena didžiausių UK, blue chip, šiuo metu operuoja su legacy systems, ir planuoja viską migruoti ant Javos+Oracle. Tam samdo naują komandą. Sistemų dydis milžiniškas, tranzakcijų skaičiai kosminiai, viskas turi būti extremely reliable. Na, įrašas į CV nusimatytų tikrai skambus, o karjeros galimybės tiesiog neribotos. Toliau sako, ketvirtadienį nusimato didžioji atranka. Ty viskas įvyks per vieną dieną, o penktadieni ryte žinosi ar priimtas. Ryte suskirstys visus į komandas po 7 ( kiek gi mūsų bus?, 200? ), duos užduotis, ir žiūrės kaip dirbdami komandoje sprendžiam problemas. Po pietų nusimato face-to-face. Taigi liūdna nebus, laukiu nesulaukiu.Vėl skambina kitas agentas, na dabar tai prasideda... Siūlo interviu kita ketvirtadienį. Įmonė visai faina, pliusas kad Bradforde. Pakankamai nedidelė. Kvailas pavadinimas tik, čia nerašysiu, bet mano galva CV nepuošia :) Vėlgi žada kažkokį testą email'u, tik ne techninį o labiau psichologinį..., na, tada visai nebaisu..

4 komentarai:

latvis rašė...

Tai koks gi tas pakankamai nedidelės įmonės kvailas pavadinimas, kuris nepuošia CV?

Nerijus Areska rašė...

Yorksyro statybu bendruomene :)

latvis rašė...

Pritariu, tikrai juokingas įrašas i CV :)

Anonimiškas rašė...

http://markonzo.edu http://aviary.com/artists/ADT-Security http://www.voip-info.org/users/view/keno nationally http://adtsecurity.indieword.com/ http://aviary.com/artists/allegiantair http://aviary.com/artists/deltafaucets http://www.minco.com/community/user/Profile.aspx?UserID=19029 http://jguru.com/guru/viewbio.jsp?EID=1534477 scandals molasky