2007-04-27

Gavau Darbą !!!

Galų gale turiu internetą namie. Na, o vakar tai buvo dienelė kaip reikiant. Aha. Iš pat ryto keliauju į Leeds. Veiksmas vyksta mano agentūroje. Bet plotas nuomojamas samdančios įmonės ir kitos agentūros, kuri padeda vykdyti kompanijai tikrąją atranką. Mano agentė tame nedalyvauja. Pasirodo į grupes mes jau suskirstyti. Ty mūsų tik 7. Matyt kitų grupių atranka vyksta kitur. Trumpai apie kitus 6 aplikantus. Barzdotas 50'metis Unix'o hakeris. Dar vienas panasaus amziaus bet be barzdos :). 40'metis anglų seras. Panasaus amziaus moteriske. 30'metis kompiuterastas. Ir indas studentas :)
Oho, tikėjausi kažko paprasčiau :). Gerai, tada pakviečia visus į meeting'u salę. 4 žmonės iš kompanijos, 4 iš agentūros. Trumpai papasakoja apie kompaniją, ką jie veikia, etc, toliau sako, bus grupinė užduotis. Prie kiekvieno jau padėta užduoties aprašymas, tuščias popieriaus lapas, piestukas ir kalkuliatorius. Duoda 15 minučių susipažinti. Situacija paprasta. Yra teatras. Po mažu bankrutuojantis, gavo 50k pašalpą iš anonimo, ir reikia tinkamai išleisti. 3 pasirinkimai: investuoti į akcijas, paleist reklaminę kampaniją ir rekonstruoti barą. Ir pateikta daug skaičių prie kiekvieno varianto, kad galėtum pasidarbuot kalkuliatorium. Po 15 minučių pradedam diskutuoti. Duoda 45 minutes. Mes centre, agentai iš visų pusių. Kaip realybės šou. Šiaip visai nieko pasirodžiau. Bent jau kalbėjau, tai turbūt daugiausiai iš visų :) Ir aplamai, ši dalis kažkaip nuteikė atpalaiduojančiai, supratau, kad geriausia elgtis natūraliai.
Toliau break'as, lunch'as - atnese sumustiniu su kola :). Ir prasideda interviu sezonas ! Aš dar gaunu laiko pasivaikščioti po miestą. Aha, interviu trukmė - valanda. Anam stalo gale du žmonės - agentė ir kompanijos vyr architektas ( tipo bendrauja tik su kitais architektais :), o ne vyresnis už mane ). Tokiu duetų yra dar du, jie dirba su kitais. Interviu iš dviejų dalių. Kalba vien tik tas architektas. Tipo papasakok apie savo darbo patirtį. Duoda mano CV, ir davai, varyk. Na ir varau.., kokias technologijas naudojau, kas ten patiko, etc. Protarpiais vis įsiterpia - tipo ką išmokau, ką daryčiau kitaip, etc, taip visai normaliai. Vaikinukas akivaizdžiai kalba ta pačia kalba kaip ir aš. Sako papaišyk kokį nors domain modelį, ir architektūrą, kaip konstruotum dabar savo aplikacijas. Daugmaž papaišiau. Na, sako ok, mes darom taip pat, o dabar kurioj čia vietoj kokius freimworkus naudotum. Kalba nukrypsta į Spring'o IoC, Hibernate'o lazy loading'us, na iš esmės man tas labai patinka, nes per paskutinis kelis mėnesius ta proga perskaičiau apie tai gal 4 knygas :). Tad ir kalbu kone citatomis :). Toliau biški padarkė iš Design patterns. Tipo kada naudotum Bridge'ą. O čia gi mano mėgiamiausia tema paskutiniais mėnesiais :). Vienu žodžiu, techninė dalis praėjo nerealiai sklandžiai. Toliau įsijungia agentė. Klausimas: "Prisimink gyvenime situaciją, kada prieš priimant sprendimą, tau reikėjo atsižvelgti į didžiausią kiekį įvairiausių faktorių" ( Iš tiesų skambėjo sudėtingiau ). Galima ir gyvenimiška situacija, nesvarbu. Tokiu klausimų kokie 4. Iš tiesų buvo gan sunku, jaučiu kad grybavau... Bet matyt visi kažkiek grybauja. Toliau dar papasakoja apie darbo salygas, etc. Šiaip visai jėga, 35 valandų darbo savaitė, darbas komandomis po 7, procesai veikia čiki, trūksta tik developerių :) Na, atsisveikinam ir lekiu namo. Tipo atsakymo lauk rytoj.
Kelionės metu skambina agentė :). Sako tu jiems patikai, jokių penktadienių, duoda va tau tokią ir tokią algą ( mane tenkina ) ar eini pas juos dabar pat? Nu sakau žinoma :), sako ok, suderėta :). Greitis patiko...
Na ką, vakare tenka keliauti į Pub'ą :). Faini čia pub'ai. Stovi didelis baras. Nemažai staliukų, bet žmonės kas kur, kai kurie prie staliukų, kiti stovi tiesiog pasirėmę į barą, treti tiesiog būriuojasi salės vidury, ketvirti prie visokių laiptų. Toks lengvas chaosas. Muzika groja pakankamai tyliai, hmm, niekas nerūko.. ( nors draudimas čia įsigalios tik liepos mėnesį ). Pasiemu Guiness, po to Corona :), šiaip visai nieko galima praleist laiką.

1 komentaras:

Anonymous rašė...

tikrai noriu padėkoti LAPO mikrofinansui už tai, kad suteikė man 19000 eurų paskolą sergančiam vaikui prižiūrėti. jei jums reikia skubios paskolos, venkite suklastotų skolintojų ir kreipkitės per tikrą paskolų bendrovę el. paštu lapofunding960@gmail.com
„Whatsapp“ +447883183014