2007-04-30

Jorkas

Šeštadienis, traukiam į Jorką. Pastarasis nuo Leeds nutolęs gal 40km. Tad ilgai neužtrunkam. Pirmas įspūdis labai neblogas. Architektūrinis miesto paveldas itin turtingas. Ko pasekoje marios turistų.
Iš pradžių lekiam į traukinių muziejų ( reklamuojasi kaip didžiausias pasaulyje ). Muziejus nemokamas :), ir iš tiesų įspūdingas. Pagrindinė salė tiesiog fantastiška. Eksponatai dažnai "išmėsinėti", kad parodyt veikimo principus. Į japonišką Shinkansen galima normaliai ilipti ir pasėdėti :). Vienas įdomiausių - garinis traukinys išvystęs savo laikais 200km/h. Šiaip labai labai įdomus muziejus. Negaliu nerekomenduoti.
Išėję iš traukinių lekiam į "York Dungeon", siaubo muziejų. Rodos labai populiarus, nemaža eilutė. Padaryta labai įdomiai. Suformuoja mažą grupelę ir praleidžia iš anksto numatytu maršrutu. Stotelėse laukia aktoriai, ir pasakoja ten visokias Jorko istorijoje nutikusias baisybęs. Vizualių efektų tai pat yra. Nesakyčiau kad labai baisu :), bet buvo visai įdomu.
Na toliau kelionė po miestą. Nuotraukose matyti gal geriau, bet šiaip gan fainas dalykas yra siena, juosianti centrą. Galima nemažomis atkarpomis ja praeiti. Įspūdingiausias architektūrinis statinys tai aišku katedra, neina į objektyvą sutalpint geriausiu noru :). Šiaip iš tiesų gražus miestelis tas Jorkas.










Komentarų nėra: