2007-05-07

Pirma savaitė darbe

Antradienis, iš pat ryto skubu i Leeds. Susirandu ofisą. Iš tiesų tai visas ofisų miestelis, pastatytas prieš kelis metus. Miestelio pažiba - įspūdingų matmenų dangoraižis. Maniškės įmonės IT skyrius įsikūręs trijuose ofiso aukštuose, juose keli šimtai darbuotojų. Susitinku vieną kandidatą kartu su manimi dalyvavusį interviu. Mums abiem paskirta programa - pirmas dvi dienas vaikščiosim po įvairius įmonės skyrius, susipažinsim su verslu. Iš tiesų visai įdomiai, tikėjausi gauti kompą, užduotį ir pult prie darbo.. pasirodo nieko panašaus. Šiaip iš tiesų tas pirmas dienas buvo visai įdomu, susitikom gal su 10-15 žmonių įvairiose verslo srityse. Kiekvienas aišku papasakoja ką veikia, pakalbam taip laisvai apie bendrus reikalus, na - tokia įžanga tikrai patiko. Nes vienu metu nereikia stresuoti kaip atlikti ką tik užpuolusį darbą ir kaip susipažinti su tave supančia aplinka. O aplinka tai nebloga. Darbo valandų niekas nekontroliuoja, kada nori ateini, kada nori išeini. Tik būk dešimtą ryto rytiniui pasitarimui ir pasistenk išdirbt septynias valandas. Pats ofisas suprojektuotas šauniai, visi darbuotojai sėdi padoriu atstumu nuo langų. Stalai žemi, erdvės pojaučio niekas neriboja, bet ir triukšmo kažkaip nėra.
Ketvirtadienį ryte mane jau pasigauna vietinis šefas, ir paskiria į komandą. Komandoje gal 15 žmonių, 4 developeriai, gal 8 testuotojai, architektas, analitikas, manageris. Visą infrastuktūrą mums užtikrina jau kiti skyriai. Pradedu bendrauti su architektu. Turiu pripažinti kad laikiausi stipriai per geros nuomonės apie save. Prieš tai dirbau nedidelėje firmelėje, buvau visų galų meistras ir pats sau bosas kalbant apie techninius dalykus. Čia žmonės dirba gerokai koncentruočiau, galbūt dėl to ir savo reikalus išmano geriau. Mano sugebėjimas daryti įvairius darbus čia niekam neįdomus. Turi developint ir tą daryti labai gerai. Šiaip architektas tikrai pasikaustęs. Man iki jo toloka. Iš vienos pusės smagu - tikrai daug išmoksiu, iš kitos - aišku baisoka, kad pasirodysiu per silpnas. Bet bendrauja su manim tikrai švelniai, nespaudžia, duoda viena mažą bug'ą, tipo pabandyk pataisyti, tuo pačiu susipažinsi su esamu kodu. Bug'as laimei neatkartojamas :), testeris jį uždaro. Naujų bug'ų neduoda, tipo dar nepakankamai susipažinęs su sistema. Tad ketvirtadienį ir penktadienį praleidžiu skaitydamas visokia dokumentaciją apie esamą sistemą ir vaikščiodamas po jų kodą. Kodo kokybė ir "best practices" laikymasis tiesiog stebina. Pradedu jaustis tikrai silpnas.. Bet visi nusiteikę labai lengvai, niekas nespaudžia ką nors daryti ar panašiai. Penktadienį vakare architektas pasigauna - na sako, kitą savaitę pabandysiu išsiaiškinti ką iš tiesų sugebi ir daugmaž pagal tavo lygmenį duosiu užduotis. Pagalvoju, kad jis greičiausiai net nežino kokią algą aš gaunu ir į kokias pareigas mane priėmė :)
Na, savaitė baigiasi, laukia 3 poilsio dienos, išvados pačios geriausios, tikėjaus kažko daug blogesnio. Aplinka draugiška, spaudimo kol kas jokio, žiūrėsim kaip bus ateity.

1 komentaras:

Unknown rašė...

Labas,

Smagu skaityti tavo nuotykius! Dziaugiuosi uz tave kad gavai darba ir tau jis patinka, tikiuosi gerai seksis ir toliau! Ir sita pradzia juk visada buna "sunki" :P tu dar ten pavarysi! :)

Sekmes!