2007-08-06

Londonas


Londone jau esame buvę, tad išspausti susižavėjimo ašaros šiame poste gali ir nepavykti. Ir visgi, besilankant šiam mieste - minčių begalės.
Visų pirma - tai miestas, kuriame niekada neturėtų kilti klausimas: ką gi veikti šį savaitgalį? Begalės muziejų, galerijų, teatrų, restoranų nuobodžiauti neleis niekada. Turiningas laisvalaikis garantuotas N metų į priekį.
Antras krentantis į akį Londono bruožas - tai greitas gyvenimo ir darbo tempas. Ne paslaptis, kad Londone gyvena "didysis" verslas ir vien buvimas greta jo kažkaip keistai jaudina. Žinoma, kasdieniam gyvenime to gal ir nejaustum net ir dirbdamas kiečiausioj Sičio firmoj, bet šiuo metu tas nerūpi.
Trečia - tai i akis krentanti prabanga. Jos čia su kaupu. Milžiniškas skaičius žmonių Londone gyvena itin pasiturinčiai. Ar skoningai - jau kitas klausimas, bet mano motyvaciją: dirbti ir uždirbti, stimuliuot turėtų itin šauniai.
Ketvirta - tai Pasaulio miestas. Begalės kultūrų, persipynusių ivairiausiomis formomis verda viename katile. Toks vaizdas, kad čia nebėra anglų ar pakistaniečių, čia gyvena Londono piliečiai. Gal tai ne visiem prie širdies, bet man - įtikėjusiam kosmopolitui, tai pats tas.

Net sunku apsakyti žodžiais jaudulį, kuri patiriu vien rašydamas apie šį Miestą. Žinoma, realiam gyvenime viskas sudėtingiau. Pvz nesu įsitikinęs ar norėtume čia auginti savo vaikus. Be to išlieka daugelis Anglijos kabliukų. O apie svajonių namą turbūt teliktų svajoti toliau :) Bet nepaisant nieko, dabar aš studentas, ką tik atvykęs iš Kaimo į Miestą ir šnabždantis į ausį savo draugei: "pažvelk kiek daug ponų, kokie jie visi gražūs". Nagi, ar iš tiesų sutiktų studentas, 4 metus studijavęs Vilniuje, gryžti gyventi i gimtąjį Balbieriškį? Panašiai dabar jaučiuosi ir aš..

Važiuodami traukiniu atgal, kalbamės su Aiste, kad būtinai gryšime cia pagyventi. Neaišku kaip leis situacija, po metų ar penkių, bet būtinai gryšime.

Komentarų nėra: