2007-08-10

Laisvalaikis

Taigi, koks tas laisvalaikis Anglijoje? Galiu tvirtai teigti, kad kitoks. Jokių baidarių, šašlykų, maudynių ežeruose. Jokių dviračių, palapinių ar ramaus poilsio sode. Grybavimo sezonas praeis nepastebėtas, vyno šiemet negaminsim, o teleskopo gamyba atidėta geresniems laikams.

Natūralu, kad atsivėrė nemaža niša, kurią bandom užpildyti įvairiausiais būdais.
Žinoma, pirmoje vietoje tai kelionės, Anglija - didelė šalis, tad galimybės šioj srity nemažos. Svarbesnes keliones bloginu, smulkesnių taip pat nėra mažai, bet turiu pripažinti, kad daug kas jau kartojasi. Dar turim numatę kelias neblogas vieteles - Edinburg, Blackpool, pora atrakcijų Yorkshire Dales parke, taip pat kalnai Lake District. Bet fantazija po mažu senka, o Anglija panašu kad nesiplečia.

Ką gi veikiam laisvu nuo kelionių metu? Na, būna kad ir sėdim namie :), ne tai kad namie nebūtų ka veikti, turiu krūvą knygų, apie kurias svajojau visą gyvenimą, yra TV, internetas, bet dabar ne apie tai.

Pirmas dalykas, vertas paminėti - tai maistas. Anglija kultūrų stygiumi nesiskundžia, tad laisvai galim kiekvieną savaitę išsirinkti vis kitos šalies virtuvės restoraną. Kainos angliškoms algoms nebaisios, tad sėkmingai tą ir darom. Neblogas privalumas - skirtingų šalių restoranuose dažniausiai aptarnauja tos šalies tautybės padavėjai. Kažkaip prideda šarmo. Lietuvoj gi būna gan juokinga, kai atėjus i japonų restoraną jus pasitinka atitinkamais drabužiais apsirengus lietuvaitė :) Arba picerijose nesigirdi temperamentingo 'mama-mia'. Čia šituo klausimu viskas daug šauniau.

Sportas - na čia nieko ypatingo, Aistė lankosi gym'e, kartais abu einam į baseiną, aš dar pažaidžiu futbolą su anglais kolegomis. Beje, norintiems pažaisti futbolą, čia teikiamas visai šaunus servisas. Procesas paprastas - surenki būrelį žmonių, užrezervuoji laiką, nuvažiuoji, sumoki juokingą sumelę(išdalinus) pinigų, nuleki į persirengimo kambarį, o iš jo į jūsų grupelei paskirtą aikštę. Tų aikščių sumoje kokios penkios lauke, panašus skaičius viduj. Bent jau lauke jos įrengtos puikiai. Plotu orientuotos dviems komandoms po penkis žmones. Iki pusantro metro aukščio apkaltos lentomis, taigi nėra užribio ir galima į lentas atmušinėti kamuolį pasuojant, kaip ledo ritulyje. Virš lentų aplink nutiestas super aukštas tinklas, nors vieną kartą ir pavyko išspirti į gretimą aikštelę :) Kiečiausiai tai padaryta danga - dirbtinė žolė(astroturfas), labai smagi. Pačiam kristi neteko, bet tie, kuriem tekdavo, labai neverkė :). Taigi - lakstyk, spardyk ir žvenk :). Gailiuosi, tik kad sekantis mačas numatomas kitą ketvirtadienį, kai ilsėsiuos Ispanijoje.

Kinas - čia aišku nėra daug ko rašyti, tik tiek, kad nevilties apimti keliaujam i ji labai dažnai :) Na ir reklamos prieš filmus. Kažkas įdomaus, sunku aprašyti, reikia pamatyt. Beje, turim tikrą IMAX'a, gebantį išspausti 3d, tik niekaip į jį neišsiruošiam. Užtai turim bilietus i Teatrą. Šiaip jame nieko gero nerodo, bet šįkart atkeliauja Starlight Express. Tikiuosi nenuvils.

Hmm, pradėdamas šį postą, tikėjausi pagaminti daugiau teksto.. Dabar, skaitydamas ką parašiau, tikrai matau, kad kompensuoti lietuviško laisvalaikio nepavyko.. nyku. Nesakau, kad nesistengiam. Bandėm domėtis banglentėmis, nardymo galimybėmis. Jų užtenka, bet tokių atrakcijų kainos jau kandžiojasi. Dar vienas variantas - tai pirkti mašiną, galimybės turėtų prasiplėsti, bet nesinori tiek įsipareigoti. Kol kas belieka guostis, kad visa tai laikina, dar pusmetukas ir situaciją keisim iš esmės.

Kartais jautiesi kosmopolitas-klajūnas, galėtum gyventi vien kvėpuodamas didmiesčio oru. Bet euforija praeina, ir pasiilgsti elementaraus pastovumo, tų mažų rūpestėlių savo aplinka. Pasiilgsti nuosavo būsto, kurį galėtum tobulinti, kuriame pavasarį galėtum persodinti gėles. Euforija gryžta, nuosavas bustas Lietuvoje padvelkia nykuma, ir vėl jautiesi nuostabiai irdamasis per spalvingą žmonių minią. Nėra taip blogai, šviesių momentų gerokai daugiau nei tamsių, tik kaip sutvarkyti gyvenimą, kad jame netrūktų nieko? :)

Komentarų nėra: