2007-06-15

Anglijos orai

Šiandien norėčiau pasiskųsti Anglijos orais :). Hmm, juk visi mes įsivaizduojame kad Anglija - tai ūkanota šalis, kur amžinai lyja.. Šimtą kartų geriau emigruoti į Ispaniją, ar ne? Tai va - aš jau čia du mėnesiai ( ! ), ir oficialiai pareiškiu, kad pirmą mėnesį nesulaukiau nė lašo lietučio, visą laiką buvo giedra ir švietė Saulė! Sekantį mėnesį buvo kartais dienų, kai palynodavo, bet tikrai nedaug, ir visos mūsų savaitgalinės iškylos liko giedros ( pabandykit perverst visas mano kelionių nuotraukas ir rast bent debesėlį ). Oras pabjuro tik užvakar..., ale kaip ! Iš tiesų kurį laiką glumino toks geras Anglijos oras. Pradėjau galvoti, iš kur susidarius tokia bloga nuomonė apie Angliją. Man rodos, čia oras iš tiesų nėra geras, bet greičiausiai lyginant ne su Lietuva :). Kokiam ispanui ar kaliforniečiui tai tikrai Anglijos oras pabjuręs. Bet mums tai ne!. Aišku reikia sulaukti žiemos..., manyčiau čia ji turėtų būti gerokai bjauresnė už lietuvišką..
A, tai apie šios dienos orus. O jie smagūs :), pradėjo lyti !, ir ne šiaip sau, o DAUG. Iš tiesų daug, Leeds'e tekanti upė rodos išsiverš per krantus. Smagiausia tai - kad vanduo kažkaip sugebėjo užlieti geležinkelio įrangą, ir daugelyję vietų sutriko traukinių eismas. Traukiniai beje nusipelno atskiro post'o, tad apie juos dabar nerašysiu. Tik norėčiau paminėti, kad piko metu Leeds traukinių stotyje minios žmonių susidaro tikrai įspūdingos. Nebuvau aišku Japonijoje, bet prie tokio žmonių kiekio esu nepratęs.
Taigi, šiandien vakare keliauju savo įprastu maršrutu į traukinių stotį, į savo peroną - ir dėmesį patraukia gerokai didesnės žmonių masės, nei įprastai. Praeit sunku net.., Dauguma būriuojasi prie informacinių tablo - o ten prie įvairių traukinių užsižiebia išganingas užrašas - "Cancelled". Tačiau maniškis - "on time" :). Lekiu prie jo, ten jau laukia įtartinas kiekis žmonių..., po poros minučių garsinis pranešimas - kad atšaukia ir manąjį. Hmm, visa minia bandom lėkti link kito traukinio - ten irgi "cancelled". Atmosfera fantastiška !! Tūkstančiai žmonių blaškosi stotyje bandydami kaip nors iškeliauti - vieni keikiasi, kiti atsipūtę geria kavą - treti dar tik atkeliauja į stotį ir įsilieja į vis gausėjančias skruzdėlių gretas. Oras tiesiog spirga, tikra chaoso kakofonija. O man linksma :). Niekur labai neskubu, netgi viliuosi, kad ir sekantis mano traukinys bus atšauktas. Deja kaip tik jis ir atvažiuoja.., į jį bandom sutilpti penkiagubas žmonių kiekis, nei derėtų.., nepavyksta, bet aš tarp laimingųjų :). Keliauju namo palikęs besiblaškančius žmonelius stotyje, galvoju kad tokie momentai kažkaip smagūs - tarsi suartina nelaimės dalininkus ir mes tampame viena didele šeima. Visi pasijuntame bendrai nuskriausti jėgų, prieš kurias pūsti negali niekas. Na, bet visgi tikiuosi, kad lietus galų gale nustos..

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Manau pirmadieni teko ilgiau pasidziaugti chaosu traukiniu stotyje :)
As gyvenu Sheffield, tai apie penkta valanda traukiniu stoti isvis evakavo ir uzdare. Truputi veliau nustojo vazinet ir autobusai. Taksu gatvej taip pat labai sunku buvo pamatyt. Tad visuomenuniu transportu is miesto centro isvaziuot buvo praktiskai neimanoma. Vos ne kaip Fall of Saigon :)

Nerijus Areska rašė...

Tiesą sakant taip, kažkurią dieną atvykus į Leeds stotį, tablo švietė tik du traukiniai :), iš jų vienas mano.., stebuklas kad sugebėjau gryžt. Šiaip per paskutines dvi savaites turbūt tik šiandien pagavau traukinį laiku ir dar netgi mačiau sėdimų vietų :)

Anonimiškas rašė...

reikia patikrinti:)