2007-06-14

Kembridžas ir Oksfordas

2007-06-09/10

Šį savaitgalį keliaujam apsižvalgyt į Kembridžą ir Oksfordą. Kelionės būdą pasirinkom taupų - su vietine agentūrą. Taip gaunasi gerokai pigiau nei keliauti pačiam, bet aišku minusų taip pat netrūksta :). Pats pirmas paaiškėja šeštadienį anksti ryte atvykus prie autobuso. Ten jau laukė grupelė žmonių. Galiu pasakyt tik tiek, kad buvome vienintelė pora, dar nesusilaukusi anūkų :) Na, to matyt ir reikėjo tikėtis. Pajudam. Skirtingai nei panašiose Lietuvos kelionėse - nėra jokio gido. Visas šias pareigas atlieka vairuotojas. Tiesa tų pareigų čia mažiau. Niekas po miestus vedžioti už rankutės nesiruošia. Visa agentūros pareiga - pigiai užsakyti viešbutį, bei suvežioti į paskirties taškus. Iš tiesų nieko daugiau mums ir nereikia.
Pirma stotelė - Kembridžas. Šiaip iš anksto pasakysiu - šis miestas paliko didžiausią įspūdį iš visų iki šiol lankytų Anglijoje. Gal jau turėjau susidaręs išankstinę nuomonę, bet tarsi jaučiasi, kad miestas gyvena suaugęs su Universitetu. Vaikščiodamas centre kur tik eini - matai taip jų vadinamus koledžus - prie įėjimų stovi durininkai ir įleidžia tik studentus. Turistams kaip ir draudžiama :) Pro tuos įėjimus matosi milžiniški kiemai ir nuostabūs pastatai viduj. Mieste iškasti kanalai - jais plaukioja kažkas panašaus į Venecijos gondolas, tik vairuoja jas ne skrybėlėti italai, o bet kaip apsirengę studentai :). Apsižvalgę centre keliaujam į botanikos sodą. Gal nesu didelis botanikos sodų specialistas, bet nuo šiol turbūt pasidarysiu :), patikro tikrai labai. Na, gaila turim tik 6'ias valandas - kelionių su agentūromis minusai... , tad priversti keliauti į Holyday Inn'ą.
Sekmadienį iš pat ryto keliaujam į Oksfordą. Net sunku kažką rašyti. Miestas kartu labai panašus į Kembridžą, bet taip pat ir skiriasi. Bent man jis pasirodė kažkuom malonesnis. Nors taip ir nesijaučia visur esantis Universitetas, bet gatvelės rodos siauresnės ir jaukesnės. Dydžiu jis rodos didesnis už Kembridžą, bet pavaikščiojęs po centrą - sakyčiau kad yra atvirkščiai. Na, šiaip ar taip, patiko :)
Abiejus miestus sieja labai smagios pikantiškos dalelės. Pvz prie geresniu bendrabučių būna kažkas panašaus į aptvertas dviračių stovėjimo aikšteles, kuriose dviračiai stovi ne vienas šalia kito o išsidėstę plačiai - sustatyti kaip mašinos :). Na, gaila nėra nuotraukų, nes sunku apsakyt tokį vaizdą. O pačių dviračių - tai beveik kaip Olandijoj, nors ir nėra tokios geros infrastruktūros jiems.















Komentarų nėra: