2007-05-20

Harrogate

Šeštadienis. Ši diena skirta kelionei į savotišką Anglijos Monaką - miestelį Harrogate.
Jame gal 80.000 gyventojų, o pasižymi jis itin aukšta gyvenimo kokybe. Ta kokybė pasireiškia itin jaukiomis gatvelėmis, gausybe nuostabiai sutvarkytų parkų miestelio vidury, visa galybe teatrų, restoranų, konferencijų salių ir pan. Pasak anglų, būsto kainos nežmoniškos, be milijono svarų nelabai ką ir nusipirksi ;). Parduotuvės taip pat šiek tiek neeilinės. Itin gera vieta apsipirkti antikvaru ir briliantais :) Gal ir iškyla klausimas kur jie dirba, bet bent jau man - IT sektoriuje - įsidarbinti Harrogate jokių problemų. Plius kursuoja traukinukas į Leeds - viso 20 minučių.
Vos atvykus pastebim knygų second-hand'ą ! Atrodo, kad šios parduotuvės būtina tokių miestelių dalis. Joje visas skyrius skirtas SF&F literatūrai. Šį kart pavyksta išsisukti nešinam tik 4 knygelėm - 8 svarai, bet akivaizdu, kad gryžti reikės vėl. Kai suplanuosim gryžt Lietuvon, būtinai atvažiuosiu čia pasiruošęs tvirčiau ir nusipirksiu visą skyrių ;) Toliau klajojam be jokio aiškaus tikslo, gatvelės tikrai jaukios, daug medžių, visur blizga tvarka. Pataikom pailsėti vienam parke, pražingsniuoja vestuvių ceremonija. Iš visų pusių šokinėja fotografai, jaunieji su palyda sueina į vasaros paviljoną, o tuo metu specialioje lauko estradoje jiems groja nemažas orkestras... Vaizdelis idiliškas, smagu čia. Centras taip pat smagus. Užsukam į saldumynų ir šokolado parduotuvę, šito gero Anglijoj tai netrūksta, bet įėjus į vidų paprastai būna sunku išsirinkti :).







1 komentaras:

Unknown rašė...

Ja ja parkai ten fantastiski... prisimenu... tikrai ispudinga! ir tie gelynai ir visas grozis kaip ant delno vidury miesto! fantastika! poilsis akims protui ir sirdziai! :P

gero laiko!