2007-09-02

Starlight Express






Paprastas vizitas teatre gal ir nenusipelnytų įrašo bloge, bet tai juk "Starlight Express", paties Andrew Lloyd Webberio nepakartojamas ir unikalus šedevras. Bent taip buvo galima suprasti iš reklamų :).
Skambu provincialiai, bet nieko panašaus iš tiesų regėti neteko. Kertinis miuziklo ("roko miuziklo") kabliukas - visi aktoriai su riedučiais. O kai esi su riedučiais, vietoje nustovėti sunku, veiksmo, greičio pakanka per akis. Muzika - super, pakanka lyrinių epų, bet taip pat lengvai eina ir rokas, bliuzas, hip-hopas, rokenrolas. Kostiumai - iš vis fantastiški, spalvos liejasi per kraštus. Efektai irgi nerealūs, vienas kaskadininkas pastoviai su riedučiais daro salto, karts nuo karto nusileidžia ekranas, užsidedam 3d akinius ir veiksmas persikelia į žiūrovų salę ;)
Istorija aišku nepretenzinga, bet matyt to ir reikia, ŠOU - visom prasmėm nuostabus.
Ach, kad tik daugiau tokių stebuklų atvažiuotų į Bradfordą :) Kolegos emigrantai Londone turbūt iš manęs tik pasijuoktų, šito gero ten greičiausiai netrūksta.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Dekui uz reference. Reiks butinai apsilankyt. Gyvenu ne Londone, bet i Londona atvaziuoju gana daznai. Vaikstant po West End, sis spektaklis kazkaip neuzkliuvo uz akiu. Bet dabar zinosiu :)
Gyvenau US, lankiaus New York Brodway ir, kaip tai nebutu keista (bent jau is to ka as maciau), Brodway gana toli iki West End. Kas zino, gal tai del to ka as maciau, o gal del sukurto New York Brodway imidzo.
Siandien tapau "redundant", tad sekancio darbo butinai ieskosiu Londone. Jei iseis kaip noriu, West End miuzikluos lankysiuos tikrai daznai :)