2007-09-17

Žygis Settle

Šį savaitgalį darbdaviai paprašė dirbti overtaim'ą. Labai mandagiai :), ir atlygis už vieną dieną gaunasi astronomiškas, bet nusimatė pakankamai geras oras, išvaistyti tokią dieną darbui atrodė nusikaltimas.
Tad keliaujam į Šiaurės Jorkšyrą - Yorkshire Dales nacionalinį parką, miestelį Settle. Vietovė pagarsėjusi savo grožiu. Labai kalvota - čia susispeitę nemažai didesnių Anglijos kalnų. Pvz pirmoje nuotraukoje matyti Ingleborough, didžiausias regiono kalnas. Nors iki jūros nuo čia koks 100km, sakoma kad nuo viršūnės esant tyram šiauriniam orui galima matyti krantą. Vietovės tikrai gražios, tvirtai gali pasakyti, kad iš visų mūsų žygių pačios vaizdingiausios.
Dar ši apylinkė pagarsėjusi urvais. Paskutinėje nuotraukoje matyti įėjimas į Viktorijos urvą - archeologinių tyrimų šventovę. Tiesa nepasiėmėm prožektorių :), tad labai giliai patyrinėti nepavyko, bet jau puikiai jautėsi tradicinė urvų drėgmė. Iš visų pusių lašantis vanduo ir slidūs akmenys. Visada žavėjausi speleologų žygiais, šį kart teko bent maža dalele patirt tą jausmą.
Nors pasak žingsniamačio sukarta viso labo 30.000 žingsnių, jaučiasi gerokai daugiau, beveik kaip kalnuose, atstumais sunku ką nors matuoti, kai išvien tai kyli tai leidiesi. Nuovargis neblogas, o nuotaika puiki - turbūt geriausiai pavykęs žygis.



2007-09-02

Starlight Express






Paprastas vizitas teatre gal ir nenusipelnytų įrašo bloge, bet tai juk "Starlight Express", paties Andrew Lloyd Webberio nepakartojamas ir unikalus šedevras. Bent taip buvo galima suprasti iš reklamų :).
Skambu provincialiai, bet nieko panašaus iš tiesų regėti neteko. Kertinis miuziklo ("roko miuziklo") kabliukas - visi aktoriai su riedučiais. O kai esi su riedučiais, vietoje nustovėti sunku, veiksmo, greičio pakanka per akis. Muzika - super, pakanka lyrinių epų, bet taip pat lengvai eina ir rokas, bliuzas, hip-hopas, rokenrolas. Kostiumai - iš vis fantastiški, spalvos liejasi per kraštus. Efektai irgi nerealūs, vienas kaskadininkas pastoviai su riedučiais daro salto, karts nuo karto nusileidžia ekranas, užsidedam 3d akinius ir veiksmas persikelia į žiūrovų salę ;)
Istorija aišku nepretenzinga, bet matyt to ir reikia, ŠOU - visom prasmėm nuostabus.
Ach, kad tik daugiau tokių stebuklų atvažiuotų į Bradfordą :) Kolegos emigrantai Londone turbūt iš manęs tik pasijuoktų, šito gero ten greičiausiai netrūksta.